SABO TERLİK NEDİR?

 

''Sabo terlik'' aslında kalıplaşmış bir kavram gibi görünse de aslında hayatımıza gireli çok uzun yıllar oldu.

Bilindiği üzere Terlik denince ilk başta ayağa giyilen ve ayakkabıdan farklı olarak genellikle önü ve arkası açık olan, ayakların hava almasını ve yine ayakkabıya göre daha rahat olmasını sağlayan bir çeşit ayak giysisidir.

Sabo terlik olarak bildiğimiz ve adlandırdığımız terlik çeşidinin ise diğer terliklerden ayırt eden bir çok özelliği bulunmaktadır,  bunların en başında hakiki deri ve anatomik yapısı sebebi ile kullanım açısından diğerlerine göre çok daha rahat olması, hafif ve ayağı yormayan ağırlıkta ve cildin hava alması için üstünün delikli olması, bu yüzden ayakta uzun süre kalanlar için ayak sağlığını korumaktadır ve rahatlatmaktadır.

 

Orijinal Sabo terlik

 

İlk başlarda sadece beyaz delikli sabo terlik ve lacivert delikli sabo terlik olarak yayılmış olsa da günümüz teknolojisinin gelişmesiyle beraber getirdiği yenilikler sayesinde şuan yüzlerce renkte ve modelde bay bayan sabo terlik bulabilirsiniz, değişik tasarım ve renklerde tüketiciye sunulan sabo terlikler bir çok farklı sektörde hala yerini korumaktadır, özellikle hastanelerde, tıp alanında hizmet veren özel ve resmi sağlık kuruşları, poliklinikler, oteller ve yemekhanelerde kullanılmaktadır. Aynı zamanda hemşire terliği ve doktor terliği olarak adlandırılmaktadır.

 

Hakiki Deri Sabo Terlik

 

Özellikle yoğun iş temposunda ayakta kalanlar için vazgeçilmez bir rahatlık ve konfor sağlamasının yansıra, sabo terliklerin anatomik yapısı ve sunduğu rahatlıktan dolayı ayak sağlığını düşünen pek çok insan gündelik hayatında sabo terliği tercih etmektedir.